Będąc na Sardynii obowiązkowe jest zobaczenie delfinów! Czasem w sprzyjających okolicznościach możemy spotkać całą grupę, która przedstawi dla nas swój taneczny performance, co będzie niezapomnianym przeżyciem. Do tego piękne plaże, szmaragd przejrzystej wody i sardyńskie smaki – perfekcyjna wakacyjna morska przygoda.
- CZAS TRWANIA – ok. 7,5 h, 09:30-17:00
- START – dowolne miejsce w północnej Sardynii
- CO ZABRAĆ – strój kąpielowy, ręcznik, wygodne buty, filtr przeciwsłoneczny, nakrycie głowy
- CENA ZAWIERA – transfery łodzią motorową, aperitif z przekąskami, lunch na bazie lokalnych morskich produktów, wyposażenie do snorkelingu
- extra płatne – transfery na miejsce startu
PROGRAM WYCIECZKI
Spotykamy się w wyznaczonym miejscu w porcie w Golfo Aranci o godzinie 09:15, na życzenie zorganizujemy dla Was transfer z/do hotelu. Po zapoznaniu się z załogą łodzi, wchodzimy na pokład i rozpoczynamy morską przygodę! O 09:30 wypływamy z portu.
Kierujemy się w stronę wyspy Figarolo. W tej okolicy zazwyczaj można spotkać delfiny, zdarza się, że przebywają tutaj całą grupą, wyskakują z wody i bawiąc się. Załoga łodzi może przybliżyć Wam kilka ciekawostek dotyczących tych uroczych zwierząt.
Następnie skierujemy się w stronę wyspy Tavolara, która nieoficjalnie jest najmniejszym królestwem świata, założonym przez rodzinę Bertoleoni pod koniec XIX wieku.
Podczas nawigacji możecie delektować się aperitivem – bruschetta z pomidorkami koktajlowymi, bruschetta z gorgonzolą, gruszką i orzechami włoskimi, mix owoców, pizza Margherita, tarta z nutellą i marmoladą, napoje – coca cola, fanta, ice tea cytrynowa i brzoskwiniowa, woda naturalna i gazowana, białe wino Vermentino.
Na wyspie Tavolara czeka godzinny postój, można zejść z pokładu, by przespacerować się brzegiem wyspy, spędzić czas na plaży i zażyć pierwszej morskiej kąpieli tego dnia.
O godzinie 12:00 kontynuujemy rejs na naturalne baseny przy wyspie Molara. Tutaj zatrzymamy się na kąpiel, odpoczynek i lunch. Teraz możemy zatracić się w morskich zabawach – skoki z łodzi, sorkeling, podziwianie morskiego świata.
Teraz czas na wyśmienity lunch – sardyńskie morskie smaki przygotowane według tradycyjnych przepisów – małże w sosie własnym, sałątka z ośmiornicy i ziemniaków, makaron z sosem pomidorowym ze świeżymi krewetkami, napoje – coca cola, fanta, ice tea cytrynowa i brzoskwiniowa, woda naturalna i gazowana, białe wino Vermentino. Z pewnością nawet najwybredniejsi smakosze będą zachwyceni! Po odpoczynku wyruszymy na dalsze przygody.
Około 14/14:30 udajemy się na Cala Girgolu, charakterystycznej z płaskich kamieni. Tutaj zaserwowany będzie poobiedni deser – owoce, sardyńskie słodkości, kawa, lokalne digestivo. Bedzie czas na kolejne kąpiele i spacer po płaskich kamieniach.
O godzinie 15:30 kierujemy się spowrotem na wyspę Figarolo, gdzie czeka nas ostatni przystanek i wypatrywanie delfinów. Do portu wrócimy o godzinie 17:00.