Hotel Funtana Abbas 3* - Sant'Antonio di Gallura
Funtana Abbas to mały, rodzinny hotel, otoczony gęstą roślinnością śródziemnomorskich krzewów i gęstych lasów korkowych, nad brzegiem jeziora Liscia, gdzie okoliczne wzgórza są zdominowane przez bujne winnice, w gminie Luras, w sercu wspaniałej Gallury, rzut kamieniem od kurortow na Costa Smeralda. Ideą obiektu jest zaoferowanie Gościom relaksującego pobytu w ciszy, z dala od miast i chaosu, w niezwykle spokojnym, a przede wszystkim cichym otoczeniu w równowadze z otaczającą przyrodą.
LOKALIZACJA
Sant’Antonio di Gallura, jezioro Liscia, polnocna czesc wyspy
HOTEL I TEREN
Przyjęte rozwiązania architektoniczne to wyważona gra kontrastow między nowoczesnością, a typowymi rozwiązaniami tradycji Gallura, z elementami kamienia – granitu.
Konstrukcja doskonale komponuje się z otaczającą przyrodą. Składa się z centralnej części, w której mieści się recepcja i restauracja z tarasem wychodzącym na jezioro, natomiast pokoje są rozmieszczone w małych grupach na przeciwległym wzgórzu, tuz obok basenu. Dostępne udogodnienia obejmują taras, ogród oraz odkryty basen. Do dyspozycji Gości jest także wspólny salon oraz przechowalnia bagażu. Budynki są zbudowane na zewnątrz z „odsłoniętego kamienia” granitu i wykończone od wewnątrz stonowanymi i eleganckimi meblami.
POKOJE
Obiekt dysponuje 15 przestronnymi pokojami jedno-, dwu-, trzy-osobowymi. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, telewizor LCD z telewizją satelitarną, łazienkę z oknem i kabiną prysznicową, ozdobioną kolorową mozaika, lazienka wyposażona jest dodatkowo w suszarkę do włosów, zestaw powitalny i gąbki do kąpieli.
Hotel zapewnia pokoje o powierzchni około 35 metrów kwadratowych, z widokiem na jezioro lub prywatny ogród. Pokoje są klimatyzowane i posiadaja wszystkie niezbedne udogodnienia.
RESTAURACJA
Funtana Abbas to przede wszystkim powołanie agroturystyczne, ukierunkowane na lokalne produkty BIO. Skladniki potraw, zawsze świeże i oryginalne, są starannie dobierane przez szefa kuchni przy użyciu własnej produkcji i małych lokalnych producentów, pozwalajac swoim Gosciom poznac typowe smaki Sardynii i jej niepowtarzalne aromaty. Karta win obejmuje wybór najlepszych producentów win z Sardynii.
Restauracja oferuje swoim gościom tradycyjne dania z Sardynii i włoską kuchnię, ale dostosowuje się do potrzeb każdego gościa dzięki daniom wegetariańskim lub bezglutenowym (na życzenie). Aby lepiej cieszyć się tymi chwilami, obiad i kolacja serwowane są na werandzie z widokiem na jezioro, przed czarującą scenerią. Restauracja jest zawsze dostępna dla Gości i klientów zewnętrznych w następujących godzinach:
Lunch: od 12:00 do 14:00 – Kolacja: od 19:30 do 22:00